Föreningar på Härön


 


STAFF 2Fiber och bredband till Härön

Markåterställandet är ju inte klart, men enligt uppgifter från ELTEL är alla beställda fiberinstallationer på Härön och Stavsundsholmen klara och aktiverade redan sedan årsskiftet. Några undantag har funnits där felsökning varit nödvändig, men det lär vara avklarat nu.

Du bör nu läsa igenom två informationsberoschyrer från Zitius. Om du inte fått dem på annat sätt, kan du läsa dem här:      Öppet fibernät - Översikt      Köpguide för internettjänster

För att undersöka om fibern är klar och aktiverad i din fastighet, gå till www.fibertillalla.se.
Skriv in din gatuadress: Börja med "Härön". Klicka nu på rätt rad med din "gata", t.ex. Buhalla eller Stavsundsholmen. Klicka nu på aktuellt husnummer.

Om fibern är aktivierad, kommer du nu visas Zitius webbportal, ZMARKET Västra Götaland och din adress och fastighetsbeteckning.      (https://vastragotaland.zmarket.se/privat)

För att beställa Internet, välj nu Bredband. Nu visas en webbsida där du kan se alla tjänsteleverantörer och deras respektive aktuella erbjudanden, dvs. alternativ för hastigheter och priser. Listan är lång, men det är möjligt att filtrera urvalet genom att pricka för olika alternativ i vänstermarginalen på sidan.

Notera att villkoren skiljer sig inte bara ifråga om hastigheter utan om startavgift, månadsavgift, bindningstid och huruvida en WiFi-router ingår eller ej.

Innan du väljer alternativ, kan det vara idé att titta på denna guide
Om du inte har speciella krav så kommer hastigheten 100/100 att upplevas som en stor förbättring i förhållande till vad du har nu på Härön.

Själva beställningen genomför du nu på samma sätt som på andra e-handelsplatser.


Har du tekniska frågor om fiberinstallationen, kontakta ELTEL på telefon 010 - 4510661

Kundservice Öppen Fiber Landsbygd telefon vardagar 08:00-16:30 på telefon 020-11 85 00 (Teliacompany)


Fiberföreningen lever vidare för att bevaka våra intressen framöver.
Fiberföreningens hemsida www.klovedalfiber.se


Parkeringsplats hos Kyrkesunds Båthamnsförening

Även i år finns det möjlighet att köpa parkeringskort för plats på parkeringen hos Kyrkesunds Båthamnsförening. Parkering får göras i mån av plats och då på området närmast Lyngkärsvägen.
Pris 1.500 kr. Kortet giltigt t.o.m. maj påföljande år.
Kontakta kassören Marianne Carlsson på tel. 0706 87 27 01 eller e-post: marianne.carlsson@kyrkesundsbathamn.se.Denna sida ändrades 2019-04-03